Trappistenwandeling 2019

Belgische Oude Citro├źn Club

Trappistenwandeling  -  17 maart 2019                   Foto's van Leontien Bonekamp en Marc van Zundert

De naam op zich was al veel belovend want dit was al een verwijzing naar al het lekkers dat we zouden kunnen gaan proeven die dag.  We werden ontvangen door de familie Knaepkens "Bij Ons" in Malle.  Tijdens zijn ontvangstwoordje kregen we ook een beetje geschiedenis van de Trappistenbieren.  Op de uitnodiging stond dat we eerst mochten aanschuiven aan een uitgebreid ontbijt.  Nadien stond de wandeling op het programma.  Dirk had een lange en een korte wandeling voorzien.  Bij hem thuis was er een proeverij voorzien van de drie Westmalse trappistenbieren en de drie Westmalse trappistenkazen.  En omdat hij de dag nadien jarig was, werden we ook nog getrakteerd op een extra trappistje.

Greet en Marcel Hoskens hebben de laatste tijd heel hard gewerkt aan hun 7UA en hem netjes opgeknapt.  Deze kreeg de naam van Johan, hun eerste zoontje dat vrij snel is overleden.  Ze hadden hem bij Dirk opgesteld en deelden suikerbonen uit.

Na de terugwandeling stond er nog een lekkere maaltijd op het programma.  Tijdens het afscheidswoord vernamen we ook dat Tiny ook jarig was. Dirk en Tiny, via deze weg nog een fijne verjaardag.

Jozef gaf nog een overzicht van de komende activiteiten, wenste ons een fijne rit naar huis terug en bedankte Karine, Sophier, Caroline, Johan en Dirk voor deze fijde dag.